Песня. Леся Украинка

Ольга Кайдалова
“Пiсня” Леся Українка

Чи є кращi мж квiтками
Та над веснянiї?
Чи в життi є кращi лiта
Та над молодiї?

Не всихайте, пишнi квiти,
Цвiтiть хоч до лiта!
Пождiть лiта, доля прийде,
Не тiкайте з свiта!

Двiчi на рiк пишнi квiти
Та не процвiтають;
В життi лiта найкращiї
Двiчi не бувають.

Та ще ж квiти не посохли,
Рута зелененька, -
Не журися, дiвчинонько,
Ще ж ти молоденька!
---------------------------------------
“Песня” Леся Украинка

Есть ли травы красивее
Майского цветочка?
Есть ли в жизни время лучше
Молодых годочков?

Не завянь, цветочек пышный,
И цвети до лета!
Подожди, настанет время,
Не уйди со света!

Дважды в год цветочек пышный
Ведь не расцветает;
В жизни лучшие годочки
Дважды не бывают.

Не засох ещё цветочек,
Рута золотая, -
Не грусти, моя дивчина,
Ты же молодая! (29.06.2020)