Руда или Рыжая

Анна Ридл
Синьока дівчинко моя!
Моя примха чи шалена пристрасть?
Наче сонце,посмішка твоя,
Твої коси, мов осіннє листя.

Хтось кричить про тебе: Гей,руда!
Вбила,вбила дідуся лопатою!
Безліч дурнів - не твоя біда.
Знай,що зустріч із тобою - свято.

Добре серце і незайманість душі
Діаманту справжньому подібні.
Ти їх, моя квітко,збережи
І веснянки - подарунок півдня.

Будь завжди несхожою на всіх,
Мрій,співай,живи та сподівайся
Гріє серце твій щасливий сміх,
Ображають знову? Усміхайся!