Безсмертний полк

Тамара Базилевская
Спасибі всім фронтовикам,
що йшли  у бій в лиху годину,
хто смерті в очі заглядав
і гнав  фашистів до Берліну.
Ми щиро вдячні їм за те,
що землю нашу захистили,
за ті червоні  прапори,
що над Рейхстагом майоріли.

Уклін дівчатам молодим,
тим  медсестричкам з медсанбатів,
що витягали на собі
з-під куль поранених солдатів.
Такі гарненькі і стрункі,
тендітні як тонкі тополі,
лишились там, на тій війні,
і не повернуться ніколи…

Уклін загонам партизан,
що мстили за свою країну,
Уклін загиблим морякам...
Ми вдячні всім за Батьківщину!
Усім, хто бачив смерті тінь,
та йшов в атаку час за часом…
Тепер ви всі - Безсмертний полк,
і ми в строю із вами разом!