Вишенки. Леся Украинка

Ольга Кайдалова
«Вишенки” Леся Українка

Поблискують черешеньки
В листі зелененькім,
Черешеньки ваблять очі
Діточкам маленьким.
Дівчаточко й хлоп’яточко
Під деревцем скачуть,
Простягають рученята
Та мало не плачуть:
Раді б вишню з’їсти,
Та високо лізти,
Ой раді б зірвати,
Та годі дістати!
“Ой вишеньки-черешеньки,
Червонії, спілі,
Чого ж бо ви так високо
Виросли на гіллі!”
“Ой того ми так високо
Виросли на гіллі, -
Якби зросли низесенько,
Чи то ж би доспіли?”
-----------------------------------------
«Вишенки» Леся Украинка

Черешенки поблёскивают
На зелёных ветках,
Черешни манят очи
Да маленьким деткам.
Девочки и мальчики
Под деревцем скачут,
Рученьки протягивают
И едва не плачут:
Рады б вишню съесть,
Да высоко лезть,
Ой, рады бы сорвать,
Но как её достать?
«Ой, вишенки-черешенки,
Спелые и красные,
Что ж так высоко
Растёте вы, прекрасные?»
«Ой, того так высоко
Мы растём на ветке,
Что если б низенько росли,
Поспели б разве, детки?» (9.07.2020)