бабушкин чай сэнрю

Филмор Плэйс
***
нудная лекция
разговоры вращаются
вокруг обеда

tedious lecture
conversations are spinning
around the lunch


***
пустота в чашке
спит музыкант в переходе
с трубой в обнимку

emptiness in the cup
musician sleeps in transition
with a pipe in an embrace


***
кот из приюта –
никак зарастать не хочет
стриженый бок

cat from the shelter -
doesn't want to overgrow
sheared side


***
бабушкин чай –
ваза полная крошек
из разных лет

grandma’s tea -
a vase full of crumbs
from different years


***
званый обед –
никак не уляжется
камень в ботинке

dinner party -
does not settle down
stone in the boot