Жаваб

Сажидин Саидгасанов 4
ГЬИКI Я КУЬН, КIАНИБУР?

ГьикI лугьун ваз, Видади дуст, хъсан я,
Ихьтин жаваб, гьар са тIалдин дарман я.

Гьакъикъатда кьазватIа, на хабарар,
Чи яшариз кутугнавач тапарар.

Гатфари цуьк гъана, тIегъуьн азарди,
Дуьньядин халкь гьелекна и бизарди.

Шадвал амач, а виликан саягъда,
Низ минетда, лагь, вуна низ гьарагъда?

Шиирарни кIамач ерли туькIуьриз,
Я экверни кIамач, йифиз куькIуьриз.

Сивел маска, гъилерални бегьлияр,
Алаз акур чIавуз, физва зегьлеяр.

Амма, руьгьдай аватун - хас кIвалах туш,
Уьмуьр, даим авахьзавай булах туш.

Гьайиф къвезва, физвай уьмуьр бушдаказ,
Муштулухар гузни жезмач хушдаказ.

Хабар кьурдаз, хъсан я, дуст, - лугьузва,
Жув, лагьайтIа, гьакI хиялри тухузва.

Аллагь, Аллагь, гьуьрметлу дуст Видади,
Хъсанвилер гун чи халкьдиз Худади!

Сажидинан мурадни я - хъсанвал,
Къуй, гьамиша гумукьрай чахъ инсанвал!