Роберт Геррик. H-174 О нём же

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-174) О нём же (о хулителе)

Спросил я: "Кто любимый твой поэт?"
И ты ответил: "Мёртвый – лучше нет!"
Помру я скоро, чтобы ты, зоил,
Ко мне любовь иль зависть ощутил.


Robert Herrick
174. Upon the same

I ask't thee oft, what Poets thou hast read,
And lik'st the best? Still thou reply'st, The dead.
I shall, ere long, with green turfs cover'd be;
Then sure thou't like, or thou wilt envie me.