Жилибули

Вера Свистун
Жили були - ЖилибУли.
Ви про них що-небудь чули?
З мотлоху взялись завзято
Вмить оселю збудувати.

Чули чи не чули?

Їм згодивсь стілець без спинки,
З неба зняті дві хмаринки,
Стіл безногий, капелюшки,
І картуз, й відро без дужки.

Чули чи не чули?

Без коліс велосипед,
Невідомо чий портрет.
Ще й екран від ноутбука
І розтріпана перука.

Чули чи не чули?

Чи то дім, чи то химера,
Чи хвостатий ненажера?
З переляку ЖилибУли
Позаочі дременули
Намастивши салом п'яти...
Де тепер їх відшукати?

Чули чи не чули?

Ви про них що-небудь чули?
Ні не бачили й не чули!

Чули чи не чули?