Ой, пойду я в зелёные горы... Леся Украинка

Ольга Кайдалова
Леся Українка

Гей, піду я в ті зелені гори,
де смереки гомонять високі,
понесу я жалі одинокі
та й пущу їх у гірські простори.

Кину свої жалі
на зелені галі,
пущу бором свою тугу,
чи не знайде другу…

Кімполунг, 19.06.1901
-----------------------------------------------
Леся Украинка

Ой, пойду я в зелёные горы,
Где колышутся ели высокие,
Скорби я понесу одинокие
И их выпущу в горных просторах.

Скорби свои брошу
На ветвях хороших,
Пущу бором скорбь я злую,
Не найдёт другую… (13.07.2020)