Березань

Олександр Мачула
Де вОди рік Дніпра і Бугу
та моря чиста бірюза
через віки пливе фелюга,
Буян міфіччний – Березань.

Ще Борисфеном називали
той клаптик суші в давнину.
Через шторми в десяток балів
свою несе він таїну…

На острові останню зиму
провів славетний Святослав
і ореол його незримо
повис поміж Дніпра заплав…

Вплетуть у плескіт хвилі струни
бандури думи козаків,
а вікінгів германські руни
занурять в глибину віків…

Сармати, скіфи, турки, греки,
русини там лишили слід.
По черепках мілетських глеків
пройшов останнім шляхом Шмідт…

Музей історії, не острів,
і хвиль безкрая бірюза –
жалкує навіть Каліостро,
що не відвідав Березань!

15.07.2020