Вiд лiта червень вiдчахнувся

Марина Степанская
Від літа червень відчахнувся,
Додолу - гуп! - як гілка сливи.
Грім в блискавицю усміхнувся,
Розполовинив небо. Злива!

Контрабасових струн гудіння
Потужно креше твердь з твердінню,
Калюжі оргастично хлипа,
Навкруг лунає пахощ липи -

Прощальний віддих червня. Хлюща
Єднає твердь земну з твердінню,
Останній скрик грози... Й радіння -
Вродився липень! Невмируще

Життя трива! Цілує плова
Вуста, волосся і долоні.
Ковтаю сплески ці медові -
У лип і зливи я в полоні.