У вёсачцы роднай...

Мария Мучинская
У вёсачцы роднай маёй
Пачаўся жыццёвы мой шлях.
Люблю я бываць там вясной,
Дурманiць мяне кветак пах.

Цвяточны  убор маладух,
Якiя напоўнiлi сад,
Заўжды акрыляе мой дух,
Хвалюе мяне iх парад.

Успомню дзяцiнства нi раз,
Аблашчацца ногi травой.
Вадзiцу я вып`ю як квас
Са студнi бацькоўскай маёй.

Ты, любая вёска, спявай!
Мы дзецi твае цвёрда знай
Цвiцi, Дубiна,  працвiтай!
Багаццем праслаў родны край!..