***

Тамара Базилевская
За селом  розкинулись левади,
там волошки сині у траві.
Уночі наспівують цикади,
а удень гуляють журавлі.

Між травою бігають мурашки,
птАхи в ній скривають пташенят,
квітнуть на галявині ромашки,
і джмелі із бджолами гудять.

Впасти б у оті  духмяні трави,
і дивитись в неба  височінь,
позабути про щоденні  справи,
й слухати природи шепотінь…

Любуватись на блакить бездонну,
ніжитись  під сонячним теплом,
позабути про роки і втому,
і лежати в травах за  селом…