Джерело

Игорь Кознарский
Рікою сліз струмує джерело
За України вірними синами,
Чиє життя завчасно відцвіло,
Кого тепер немає поміж нами.

Рікою сліз струмує джерело
За тими, хто поліг на полі бою,
Кому і двадцять п’ять ще не було,
Хто в двадцять два залишилась вдовою.

Рікою сліз струмує джерело
За тих діток, що ще не народидись,
Що не спізнають батьківське тепло –
Напівсиротами вже залишились.

Рікою сліз струмує джерело
Про тих, які дорвалися до влади,
Не маючи в душі ні крихт тепла
До тих, що надали їм всі принади.

Рікою сліз струмує джерело
Про тих, хто на обіцянки купився,
Запроданців з землі ще не звело,
Продався вкотре й знову просльозився.

Рікою сліз струмує джерело –
Очистити б і звести там криницю,
Щоб, хто живе й кого б не занесло,
Удосталь щастя міг собі напиться.

20.07.2020