Крила для парасольки

Вика Тимченко
Із циклу віршів для дітей "Дива щодня"

Серед мотлоху в темній шафі
сумувала стара паросоля.
Ніби змії, сичали шарфи:
— Годі скиглити, звикнеш поволі.
 
Позіхали шапки злинялі:
— Спи собі та не думай про давнє,
швидше вчитися треба далі
жити справжнім життям, не уявним.
 
А вона пам’ятала зливи
і свистячий поривчастий вітер:
під потоком води бурхливим
розпускались на куполі квіти.
 
Пам’ятала тепло долоні
і стискала тонесенькі спиці.
Дні та ночі лічила безсонні
у куточку на дальній полиці.
 
А коли заскрипіли двері,
затремтіла, немовби од вітру...
Сон чи дійсність? Натовп у сквері:
і дорослі гуляють, і діти.
 
Очі вгору — тішаться люди:
у повітрі — веселкове свято!
А й справді, хіба це не чудо —
парасольки, що вміють літати?

2020