Zlap deszcz

Алла Польская
ZLAP DESZCZ
 

Zlap deszcz w swoje rece,
Umyj twarz woda deszczowa.
Natychmiast pozbadz sie udreki
Ta wspaniala jesienna pora.

Liscie w kolorze pomaranczy
Spadaja na ziemie, jak dojrzale owoce
Dzien juz krotszy, krople deszczu na szybach tancza
Zawczasu robi sie ciemno i dluzsze sa noce.

Stada ptakow odlatuja glosna chmara   
I staje sie jakos ponuro dlatego.
I gdzie bys Ty czlowieku nie byl, zyj z wiara,
Gdyz jesien w Twoim zyciu wkracza na calego.

21-07-2020
                ***
AP (wersja oryginalna)