МИЛА МОЯ БАБО

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Бабинко любима, скъпа моя бабо, 
не е вярно, че сърцето ти е „слабо“,
че отдавна, бабо,  ти си остаряла,
от тревоги, грижи  тъй си побеляла.

Бабо, аз съм мъничко детенце скромно,
но сърцето твое, знам, че е огромно. 
Зная, то е пълно със вълшебна сила –
с топлина и обич, моя бабо мила.

Галят ни   очите – тъй добри и нежни-
под косите твои – преспи белоснежни.
Имаш  мила, топла, слънчева усмивка
и не знаеш, бабо,  що е то почивка.

Раните лекува твоята целувка.
Толкова е сладка твоята милувка.
Ти с любов обгръщаш  внуците си мили,
до последен  дъх, до сетните си  сили.

Днеска те прегръщам с обич аз сърдечно,
моля се на Бога  да живееш вечно!