Разглезеният папагал

Величка Николова -Литатру 1
РАЗГЛЕЗЕНИЯТ ПАПАГАЛ
Автор – Величка Николова – Литатру1
(от книгата – „Шарени бонбони”)

Имам папагал красив.
С мен на люлка се люлее.
Мисля, че е много див –
пее, лае и лудее.
С котката е пръв другар.
Имитира я, подскача
и мяука – Божи дар!
И с кутрето се закача.
Сутрин рано кукурига,
преди нашия петел.
А пък вечер врява вдига
и реве като козел.
„Лека нощ” ни казва тате.
Той повтаря: - Лека нощ!
Ще заспя, но искам първо
да ме чешеш по врата.

Литатру