Дiдова хата

Олександр Мачула
Побіля лісу, прямо під горою,
сумливо на околиці села
стоїть хатина, крита осокою
рівнесенько, стеблина до стебла.

Там під ногами глиняна долівка,
в кутку ікони, а навколо пліт –
стара-стара батьків моїх домівка,
лиш вікна-очі дивляться у світ…

Одвірки покосилися від часу,
віконниці схилились до землі,
давно уже не совається засув
і тріщини у стелі чималі…

Полинули у вирій мама й тато,
лишилася у кинутім селі
дідівська лампачева біла хата
в гаптованім соломою брилі…

26.07.2020