Навчала матiнка

Наталья Кислощук
Колись давно мене учила матінка :
(я пам'ятаю й досі ті слова)))
Ніколи, доню, не іди за натовпом,.
Запам'ятай, - що натовп убива.

Людина має бути особистістю,
Якщо вона не дурень і не пень.
Стрічай свій кожен ранок з урочистістю
І дякуй Господу за кожний новий день.

Не довіряй нікому свої помисли,
Лиш з Богом потаємнеє діли,
Бо все що маєм - то є божий промисел.
Побільше слухай... меньше говори.

Мудрішати почни вже зараз - молодість,
Щоб не минули марно твої дні :
Тримай завжди ти голову у холоді.
А шлунок, завше, у помірнім голоді.,
А ноги й серце, доню, - у теплі.

Ніколи, мамо, я не йшла за натовпом.
Затаврувала всі твої слова.
Ніколи я твоїм словам не зрадила,
Бо знаю певно - ТИ БУЛА ПРАВА!!!