Obudzil mnie wiatr

Алла Польская
OBUDZIL MNIE WIATR

 
Dzis obudzil mnie wiatr,
Po mieszkaniu lataly firanki.
Mialam sen, zrenic moich teatr,
I tu nagle nadszedl wczesny ranek.   

Krzyki mew, nadzwyczaj glosne
Szumna gwara w niebie kraza.
Czesc obsiadla dachy skosne,
Inne siedza w gniazdach madrze.

Szum donosi sie z nad morza,               
Niepokoj kroluje juz wszedzie.
W tym momencie jednak, byc moze,
Ty myslisz o mnie lub jestem w bledzie?

Mysli dziwne wciaz chodza po glowie,
Rozwazaja przerozne kwestie.
Wiec dlaczego w tym moim slowie
Nie udalo sie relacji naszych wskrzesic?

01-08-2020
                ***
AP (wersja oryginalna)