серпневий день...

Людмила Аристархова
дивись, яка душа злиняла,
була ж ясна та запашна,
а зараз вогка й темна стала,
бо та зневіра затяжна…

завваж, дурниці шепче вітер
на вухо ясеню впітьмі,
а роси вранішні до світу
на листі, наче кришталі…

гасають моторошно тіні
уздовж озерних берегів,
а, там сучасні Паганіні
дарують свій чарівний спів…

скрипалять коники, а жабки
виводять арії свої,
у вирій їх несуть кульбабки,
зібравшись в благостні рої…

розлігся блік на водній гладі
і золотії тче шовки,
ще вимережує балади
а жнивцю* нині це з руки…

серпневий день, ще той господар,
нас хлібом й сіллю зустріча,
вночі Стожари в небо сходять
неначе Всесвіту свіча…


*серпень

03.08.2020


фото Сергія Лаврова