Над озером чайки летают

Матрёна Донченко -Дидок
Над озером чайки літають
Літаючи кругами немов плачуть
Мабуть вони щось відчувають
Що навіть люди того не знають.

Можливо буде вітер чи буря
Бо навіть камінчики з берега здуло
І рибки відплили від берега далі
Бо це вже не раз на собі відчували.

Цю небезпеку, що штормом зветься
Що навіть вітрило від нього гнеться
Не говорячи вже про човни
Що можуть до берега не вернутись вони.

Тому своїм криком вони й сповіщають
Бо люди небезпеку не так помічають
Тож прислухайтесь до птичого крику
Адже прикмета ця вірна до віку.

Серпень 2020