Остров Мой. Я - закаханы...

Ян Купала
Остров  Мой.  Я – закаханы…

Я – закаханы  ў  Беларусь,
У  наваколле  ды  палеткі,
Ў  вёскі,  што  цяпер  так  рэдкі –
Бо  не  па  Сэрцу  гарады.

Я – закаханы  ў  Беларусь,
У  Яе  азёры  галубыя,
Ў  рэчак  галасы  жывыя,
Лясы,  амшары  ды  сады.

Я – закаханы  ў  Беларусь,
У  Яе  людзей  замілаваны,
Чый  нораў,  сціплы  ды  рахманы,
Шаную  доўгія  гады.

Я – закаханы  ў  Беларусь,
Дзе  моладзь  так  непрымірыма
Да  Крадзяжоў,  што  ганьбяць  імя,
Да  Фальшаў,  Здзекаў  ды  Маны.

Я – закаханы  ў  Беларусь,
У  Яе  прастыя  краявіды.
Пачуцце  жудаснай  Агіды
Не  адпускае,  хоць  памры…

7528.09.03
2020.08.13

P.S. Благодарность  автору  картины.