Слова Свабода

Юлия Лесная
Кожнаму - слова "свабода" рознае,
Мае свой сэнс i колер.
Нехта ўсё сэрцам, а нехта - розумам,
Ветрам у чыстым полi.
Нехта махае рукою праваю,
Нехта махае зброяй.
Хопiць кармiть нас атрутнай страваю -
Хлебам з хлуснёй і мрояй.
Нехта нас ловiць, каб сiлай мерацца -
Б'е, як iдуць гадзiны....

Кожнаму ў добрае зноўку верыцца,
ў гэтым мы ўсе - адзiны.