На четвереньках... На алтайском языке

Василий Бэлэк
Василий Белеков
Т;рттамаштап…

Кузук бедреп тууларла
Канча катап ма;таттым,
«Нивам» мына; арыйла,
Сына берди – канайттым?

Т;рттамаштап м;шт;рди
Ч;к;;микке айлангам,
М;шбажында тобооны
А;-куштарга артырдым.

Ј;рген јерде улустар,
М;шт;рде; к;п билдирди.
Машиналар, оодулар
Кырлар баштай турлады.

Т;рттамаштап турала,
Арчымагым толтырдым.
Арыбазым арылйла,
Айлымга мен айландым.

Эмди «адым» јазайла,
Сээби боочы к;ст;;рим.
Амыражыи јетселе,
Т;рттамашташ к;;нзерим…