Й день старiша... Йде до ночi! малюночок

Зозуля Юрий Павлович
навечірні зорі горі —
з самих легкоходих!
дні на навечір’я хворі,
вечори на подих...

бо міняє так повітря —
смак: і колір, навіть!!
навечір’я млин без вітря,
часу тиха завідь...

до початку навечір’я —
вчепури й подвір’я...
бо і тут ніч прОйде в танці...
й кожній забаганці!!!

Й довоєнні відгуки на «Й день старiша... Йде до ночi! малюночок» (Юрий Зозуля): потім-бо геть інша ніч?

до початку навечір’я
вчепури подвір’я...
бо і тут ніч пройде в танці...
й кожній забаганці!!!
Багато змістовних прошарків одночасно!
Дякую, що про них нагадали, пане милий Юрію!.. - в різних забаганках - забуваємо...
Олена Ра   30.06.2013

Чудово, Юрій! Я захоплена і формою, і змістом. Але така барвиста картина для мене таіть більш глибокий, сокровенний зміст:
"вчепурити подвір’я" - тут бачиться мені достойно приготувати свою
душу до початку навечір’я життя - до того часу, як Людина досягне
досить похилого віку; приготувати до того, як наступить ніч: прийде час відходу з цього світу
Таким чином, цей вірш не тільки високохудожній, а й богословський.
Вдячна Вам, є над чим замислититись.
З повагою, Ангеліна Соломко.
Ангелина Соломко   05.10.2012

Гарно як! Дуже сподобалося!
Кужель Наталия   04.10.2012