Синеокая!

Елена Волчек
Все стояли прекрасные, в белом
На руке бело-красные ленты.
Все стояли и были прекрасны.
Знали, что это всё не напрасно!
За мужей, за детей, за свободу!
Показать, что не страшно НАРОДУ!
Нам не страшно, устали бояться!
И готовы за волю сражаться!
Мы прозрели! Мы больше не овцы!
Мы дзяўчынкі і добрыя хлопцы!
Мы матулі, татулі, бабулі, дзяды.
Мы дзіцяці краіны і гонар зямлі!
Гэта наша краіна і нашае правы
Вырашаць хто галоўны і хто будзе правіць!