Кошеня

Ален Мак
Дріботіло тоненькими ніжками,
Бігло геть по траві навмання,
Золотавими бавлячись кісками,
Утікало моє  «Кошеня».

Зупинилось в пісочку на березі,
Ще лякає маленьку вода.
Кілька днів залишилось до вересня…
Вже холодна вона, не біда.
 
В оченятах промінчики світяться,
Чи то бісики скачуть не злі,
В різнобіч рученята розвісивши,
Повертає  назустріч мені.

- Це листочок, це квітка, це дерево,
Тепер ти покажи, «Лапеня».
Морщить носик і тикає весело.
Вчиться швидко, моє «Кошеня».

Не впіймати швиденьку, заплутуюсь,
І втікачка за мить на землі.
Ти не плач, на колінця подмухаю.
Заберу твою біль і жалі.

Пригортаю тендітну стеблиночку,
В носик  чмокаю ніжне дитя,
Ти моя найдорожча кровиночка,
Пустотливе моє «Кошеня».