Скоро осiнь

Тамара Базилевская
Розцвітають айстри  і жоржини –
гарне, як мальоване  село!
Наче біля кожної хатини
розстелили ситцю полотно…

І хоча  у квітах все  навколо,
тане серпень в літа на краю…
Зорі з неба падають  додолу
й губляться за обрієм в гаю…

День ще теплий промінцями сонця,
та ранкові роси холодять,
й крадькома, як парубок в віконце,
вітерці гілками стукотять.

…Осінь у червоному намисті
приміряє плаття золоте,
до вподоби їй стрічки барвисті –
їх вона у коси заплете.

Серпень-місяць потихеньку в'яне,
осінь вже і фарби припасла,
незабаром час її настане –
після літа, першого числа…