Менi здалося...

Тамара Базилевская
…Нема стежок на батьківським  подвір'ї –
чагарники і запустіння  тінь…
Ніде – нікого, лиш хмаринок пір'я
пливе крізь небо в синю далечінь.

Старіє сад, вростає в землю хата,
не видно світла в чорному  вікні –
немає вже ні мами , а ні тата,
лежать удвох на сільськім цвинтарі…

…Зайшла у хвіртку, піднялась  по сходах –
хай Бог простить за пил на образах,
щось рипнуло – то мабуть мама ходить,
і вітерець сковзнув неначе птах...

…Згадалося – на милицях, маленька
стоїть перед очима, мов, жива,
в хустині білій, в фартушку чистенькім,
старенька жінка – матінка моя…

… Прибрала в хаті, свічки запалила,
перехрестилась тричі  в Покуття…
і знов відчула – вітерець, мов крила,
торкнувся ніжно до мого чола…