Яка рiзниця?

Сергий Дубенко
Спитай мене тепер, яка різниця
Між днем та ніччю, кволим та міцним,
Між сухарем та колом паляниці,
Поміж світами - нашим та чужим?

Між Кобзарем й "пающими трусами",
Між Рутою й бадиллям будяку,
Між вільними птахами й пацюками,
Між несмаком й палітрою смаку?

Тож обирай - чи Воля, чи в'язниця?
Між небом та болотом обирай,
Спитай мене тепер: "Яка різниця,
Якщо це буде пекло або рай"?

28.08.2020 р.
м. Київ