В обiймах матерi

Августа Поль
Пора вина та старих книг,
Пора рубінового цвіту,
Гаряче полум‘я горить
В лампаді сонячного диму.

Я бубоніння чую скрізь,
Наче малеча засинає
І уві сні розповіє
Свої минучії казки.

Ії матуся завертає
В багряно-золотисту хустку,
Пестить та ніжно колисає,
Голівоньку русу цілуя.

Я в кашеміровому пальто
Іду кохати все навколо,
Природа тихо голосить,
Дрімаючи, наспівує мелоду.