Злива

Марина Степанская
Хмари тромбозні
Струшує вітер,
З неба зриває,
Як сливи-угорки.

Хвіртка захрипла
Крекче; скарлючене
Пагілля дряпає
Струни заливи. Звід

Шкіриться, блимає -
Регіт відьомський -
В розчахнені вирви
Стромить громниці.

Схлипують, хлюпають
Краплі, пірнаючи
Сторч, карколомно
В калюжі. Хлющить!