ЛИШ ТИ I Я

Анатолий Потиенко
Адам ще не з’явивсь, відсутня Єва,
Нема ще книги першої – Буття,
Через віки Джульєтта та Ромео
Коханню в жертву принесуть життя.

Земля народжена встає на ноги,
Лиш ми на цій землі – це ти і я…
Ще темно… І освітлює дорогу
Нам до Едему місяць, мов маяк.

Нічного неба невсипуще око
Шлях в рай вказало, де завжди весна.
Росте там дерево, що вродить смокву*,
Та смак її уже відомий нам.

Лиш ти і я… Нікого більш не треба…
І стогін тихий – то любові спів.
І ллється в небо, у безхмарне небо,
Від нас з тобою злива почуттів.

Шепочуть губи перше в світі слово –
І тиша усміхнулася німа.
Шепочуть губи знову, знову й знову,
Бо інших слів на світі ще нема.

Лиш ти і я… Нехай і в день останній –
Щоб знов одні, щоби – лице в лице…
З’явилось першим на землі кохання,
І ми з тобою стверджуємо це!

Скажу я, хоч Творець вже супить брови
І зморшками вже грає на чолі:
-Було кохання першим, потім – слово,
Лиш потім все з’явилось на землі.
                18.05.2020 р.
*Смоква, інжир, фіга – різні назви дерева та його плоду. По найбільш поширеній версії саме смоква була біблейським Деревом пізнання добра і зла.