М й рiдний край

Александр Цихач
Мій рідний край, — де батьківський поріг,
Де потопає у бузку хатина,
І серед тисяч пройдених доріг,
Завжди манить у рідний дім стежина.

Величний Буг тихенько гомонить,
І все несе у даль спокійні води.
Відображається, як в дзеркалі, блакить,
Й хмаринок легких хороводи.

Мій рідний край багатий на людей,
Що вже віками землю обробляють,
Добру й любові вчать своїх дітей,
Й в молитві Бога прославляють.