Погляд ув Обрiй

Зозуля Юрий Павлович
Вищим доробив поріг (нЕчисті по ріг, нам ув оберіг), — й безпечно здійму очі:

   там — вже небо сходиться з землею...
   обрію, — свіжуй, паруй ріллею...
   звиш, оралом, — й землю обіймаєш...
   а розкриєш тіло, — й застигаєш...

...де відсутні відстані, — між всього!
...звідси як дивитись, там — нічого!
...далечінь, — й сама простує вгору!
...чи її прозорості — для зору!

   звичне перехрестя! — ниці з Вищим...
   Вічність вхрестить! — й те, що збулось нижчим...
   а по тім й Петро! — при брамі раю...
   й вічно ж всі туди! — й когось впускають...

21.11.2020. Наразі, у сьому річницю Майдану, виплива й "пливе кача...", й ся додача:

...по саме небо, сповила, —
   чорним, затьмарена сила...
   згірклих історій горнило —
   й край чорноземів — зчорнило!

...чи то до зір їм, чи сонця, —
   душам, крізь очі-віконця...
   мнуть шмат землі з мого тіла, —
   й тіло ж впустіло, — й на крила!!

...з марева й марення марних, —
   з хмАрив і грОзив бездарних...
   не в блискавичність, в світання, —
   й волі б, крізь болі, — пізнання!!!

   ~   ~   ~

...і, направду, зА що є:
   ненавидіти нас, браття?
   що палА в душІ багаття:
   й життєдайний жар дає!

   що з цих душ повніє небо:
   й гонять, кров-в-любов, серцЯ??
   ще в письмі картина ця,
   нема рамочки; й не треба!!

   пЕкло в колот, ані руш:
   все вороже й підвороже???
   мОрок втужиться як може...
   ТА ТРИМАЙМОСЯ ЖЕ ДУШ!!!