Дигаре нест. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
     Ё Р И   Д И Г А Р Е   Н Е С Т


 Бас чустаму хамчу Ту наёфтам дилбаре,

 Ширин нашуд бо санаме чому согаре,

 Имруз, ки хамранги барф гардидааст сарам,

 Дарёфт, ки дар ин чахон нест ёри дигаре.



___________________________________________

Манбаи илхом:

"Мо дар ду чахон гайри Худо ёр надорем,
Бо неку бади хеч касе кор надорем,
Гар ёри вафодор надорем, ачаб нест,
Мо ёр ба чуз хазрати Чаббор надорем..."

                Чалолиддини Руми