Я любила тебе...

Ангелина Верхогляд
Я любила тебе із найперших усмішок
Голос, розум, бурштинові очі...
Я завжди у тобі помічала і знала
Всі твої чоловічі чесноти.

Якби можна було повернутись в минуле
Наше літо й тебе б знов обрала.
Так багато з тобою було в мене вперше
Що так буде тоді й не гадала.

Я готова була б цілувать твої руки
Аби тільки мене ти пробачив
Ні, не хочу ятрити нанесені рани -
Розпластаюсь у тінь, щоб не бачив.

Тільки потім, коли відболить і затреться,
І одляже од серця образа
Подзвони і моє тобі вдячно озветься,
Бо довічно тобі буду рада.