С чего начать?.. Начну с Отчизны

Владимир Магура
С чего начать?.. Начну с Отчизны.
Так должен пламенно начать.
– Но не один ты ею призван,
Зачем же о любви кричать?

– Пускай! Пускай звучит любови лира!
Я вечно повторять готов:
Клянусь я Родине пред миром
Без фальши, без лукавых слов!
 
– Что ж, начинай, Поэт. Сам выбрал долю…
Недолю нечего искать.
Перед тобою поле боя –
Погибших тут не сосчитать.

------------------------
Анатоль Сыс

– З чаго пачаць?.. Пачну з Радзімы.
Так абавязаны пачаць.
– Але ў яе ты не адзіны,
Навошта пра любоў крычаць?
 
– Няхай, няхай я паўтаруся
Ў любові тысячу разоў,
Затое шчыра ў ёй клянуся,
Бяз фальшу, без падробных слоў.
 
– Што ж, пачынай. Сам выбраў долю...
Й нядоля знойдзецца сама.
Перад табою поле бою –
Тут не адзін паэт сканаў.

------------------------

Анатоль Сыс - белорусский поэт, (1959 - 2005).