Сэмюэл Т. Кольридж. Эпитафия

Давид Меерович
Постой, христианин! Помедли, чадо бога,
И с трепетом прочти, чья жизнь пришла к итогу.
Молись за С.Т.К.,  который стал скелетом,
Он был или считал себя большим поэтом.

Он много лет искал с волнением сердечным,
Искал небытия, а заработал вечность.
За славу и успех он был вознагражден –               
Христос его простил. Живи и ты как он!



Текст оригинала.
Samuel Taylor Coleridge
Epitaph


Stop, Christian passer-by : Stop, child of God,
And read, with gentle breast. Beneath this sod
A poet lies, or that which once seem'd he--
O, lift one thought in prayer for S. T. C.--
That he who many a year with toil of breath
Found death in life, may here find life in death :
Mercy for praise--to be forgiven for fame--
He ask'd, and hoped through Christ. Do thou the same.