Кюс

Василий Бэлэк
Кюс

Кюмюштелген кырларым
Кызыл-кюренг кийимде,
Кюски кёёр;м кожонгым
Кайраканнанг келген не.

Кюски каанг кюндерди
Канай кижи кайкабас,
Кеткинделген куштарды
Кёстёр кёрюп кёёрёбёс?

Кюндер кезем кыскаарлайт,
Кёптёёгилейт кыруулар.
Кучыйактар кунуклайт,
Какталгылайт кайынгдар.

Кайынгашты кактаган
Кюски куйун куудыркайт,
Кеткин кушты кеттирткен
Кюндер кюню; каангжыгат.

Кюлер-кюмюш кеберл;
Кырларыста кюлюмји,
Кёстёринде кёёрёмдю
Келиндерде каткымчы.

Кюсле кожо кёёрёмим
Кюнюнг кёптёйт, кёёркийим.
Комооркогон кожонгым
Кюйбюредет кунуугым.