Осень

Николай Супличенко
Дні стоять полохливі
 у прощальній красі.
Лаской ніжною хвилі.
Виднокраї в росі.
З попід хмари лелеки
на прощання крилом.
Та до рідної мекки –
на вербу за вікном
Їм вертати не скоро –
ще сніги і сніги.
Осінь з біллю, з докором
 з літа тягне борги:
То тепла копійчину,
 шмат блакиті небес,
І скорочує днину,
наче відстань прогрес.
Днина повниться ділом,
 спілкування теплом-
Жовтоквітчатим димом
 осінь попід вікном.