Дюньялар бир болуп къалса да...

Нурьяна Арсланова
Дюньялар бир болуп къалса да,
Ерлерде ер болмас – бир къылыкъ.
Къалгъан зат ёкъ болсун, къайырмас,
Бар болсун адамда адамлыкъ.

Гьей, инсан, ер кёкге айланып,
Тав авуп къалса да янынгда,
Намусунг тас этме, вёре, сен,
Адамлыкъ сакълансын санынгда.

Дослагъа кёмегинг тарыкъда,
Ятлардай ягъада токътама.
Етимни янында анангны
Татывлу ашларын макътама.

Ёкълукъну сёйлеме токъ булан,
Ач булан сёйлеме аш гьакъда.
Яш тапма болмайгъан къатынгъа
Вёре, сен сёйлеме яш гьакъда.

Пакъыргъа ёлугъув белгилеп,
Боюнгну алтынгъа бёлеме.
Авруйгъан адамны янында
Савлукъну гьакъында сёйлеме.