Турмас эдинг гелмейли

Нурьяна Арсланова
Гел, деп мени чакъырасан,
Сагъынчымны артдырып,
Ойларымда тангларымны
Къучагъынгда къатдырып.

Оюм булан мен, озокъда,
Сен узатгъан къолдаман.
Гел деп гене чакъырасан,
Мен гелемен, ёлдаман.

Мен ёлдаман, амма ёлум
Элте йыракъ ярлагъа,
Сен ёкълукъдан санларымны
Уьшютеген къарлагъа.

Зар къышдан сонг гюл чечекли
Язбаш йимик етеген,
Болгъан буса бир ёл сама
Бир-биревге элтеген,

Минг ёллардан табуп шосун,
Талмакъ недир – билмейли,
Сен оьзюнг де булай узакъ
Турмас эдинг гелмейли.