Билингвистическое - двомовне

Алексей Бинкевич
Двомовне

… не силував і не намовив
ніхто, ніде, ніяк мене,
аби я віршував на мові.

Гадав, що згодом – все мине.

Та не минуло й не минає,
і вже, напевно, не мине,
і не моя у тім вина є,
що світ дістав таким мене –
двомовним.
           Ставлю сам умову:
«Пока Днепру и Дону течь» –
плекати українську мову,
«и русскую лелеять речь».
22.09.2020