До мене Осiнь завiтала...

Наталья Кислощук
А до мене Осінь увійшла, мов пава...
У хаосі листя кинула до ніг...
А у мене тепло... смачно пахне кава
І,"із пилу-жару", яблучний пиріг.

Посміхнулась хитро... повела очима
Й вивернула душу до самого дна...
-Бачу - постаріла... та така ж - гостинна,
Тільки... чом стрічаєш знов мене одна?

Слухала я Осінь, а затім сказала:
Не роби поспішних висновків, Руда...
Може я й змарніла і краса зів'яла,
Та душа лишилась й досі молода.

Молода душею - ще кохати буду...
Знаєш - без любові не жила я й дня,
Та... душа в голках вся, наче лялька Вуду...
Це така у неї за любов ціна.

Та... На все у світі, власне, - воля Бога:
На любов і статки... прозу і вірші...
Я ж до свого серця впущу тільки того,
Хто зуміє голки вийняти з душі...