Занавес... Не антракт...

Вячеслав Шикалович
Так бывает
И это случается.
Листья кончаются,
Дни все кончаются...

...Было, да, было –
Звезда зажигалась,
Будто взрывалось
Вселенной начало...

Мела метелица
Листьев кружившихся
В радости золотой,
Песенной сладости...

Ох, жизнь усладушка –
Верная, милая,
Рядом со мной всегда
С белыми крыльями.

Вёснами пенными
Снег лепестковый миг –
Весь поцелуями,
Мир этот обними...

Хочешь летать – лети,
Хочешь мечту – бери,
Солнцем в любви свети,
Как файр-опал* гори...

Время всему бывать,
Жизнь новую зажигать.
"Отче..." – в беде позвать.
Многое вновь познать...

Дом строить, хлеб растить,
Любить и всех простить,
Прощения просить.
Слово познать, творить.

С Природой славно жить,
Землю боготворить –
Временно нам дано.
Словно театр. Кино...
      *
Вот ведь бывает как?...
Занавес... Не антракт...
Листья кончаются...
Дни все кончаются...

24.09.2020г.



*фaйp-oпaл — paзнoвиднocть, koтopaя имeeт
нaибoльшee пpaвo нaзывaтьcя oгнeнным oпaлoм.
Чиcтeйшиe пpoзpaчныe цвeтa плaмeни — aлый,
opaнжeвый, жeлтый вeлиkoлeпный. Этo oдин из
нeмнoгих видoв oпaлoв, koтopыe ювeлиpы гpaнят.
источник: https://themineral.ru/dragotsennye/ognennyj-opal-kamen


Завіса... Не антракт...

Так буває
І це трапляється.
Листя закінчується,
Дні всі закінчуються...

...Було, так було –
Зірка запалювалася,
Ніби вибухав
Всесвіту початок...

Мела метелиця,
Листя кружлялося
В радості золотій,
Пісенної насолоди...

Ох, життя медовеє –
Вірне, миле,
Поруч зі мною завжди
З білими крилами.

Веснами пінними
Сніг пелюсткова мить –
Весь поцілунками,
Світ цей обіймами...

Хочеш літати-лети,
Хочеш мрію-бери,
Сонцем в любові світи,
Як файр-опал * гори...

Час всьому бувати,
Життя нове запалювати.
"Отче..." – в біді покликати.
Багато чого знову пізнати...

Будинок будувати, хліб ростити,
Любити і всіх пробачити,
Вибачення просити.
Слово пізнати, творити.

З природою славно жити,
Землю обожнювати –
Тимчасово нам дано.
Немов театр. Кіно...
     *
Ось бач буває як?...
Завіса... Не антракт...
Листя закінчується...
Дні всі закінчуються...


 24.09.2020 р.

* файр-опал – різновид, який має найбільше право
називатися вогненним опалом. Найчистіші прозорі
кольори полум'я — червоний, помаранчевий, жовтий прекрасний.
Це один з небагатьох видів опалів, які ювеліри гранують.
- джерело: https://themineral.ru/dragotsennye/ognennyj-opal-kamen