Миниатюры 2. Веселинка Стойкович

Вик Беляков
Веселинка Стојковић
Минијатуре
Са србског: Вик Бељаков
 
1. Киша
Ожеднелу земљу обрадовала.
Душу Твој глас.
 
Осчастливил дождь
ждущую его землю.
Душу твой голос.
 
2. Буди се, човече,
Лажи светској кажи НЕ,
Буди се, човече!
 
Будь человеком,
Скажи НЕТ лживому миру,
Будь человеком!
 
3. Пут
Повео ме стрмином.
Уз брег, низ брег, цео је живот.
 
Дорога
повела меня стремниной.
Вдоль берега, это целая жизнь.
 
4. Унук
Поранио у поље.
Пред зиму да га обиђе.
 
Внук
Рано в поле.
Перед зимой к нему.