Зи хайи ч1ал

Назиль Махмуд 76
Зи хайи ч1ал!
Вун галачиз рахаз жедач,
Авам жеда гьарма сад чун...
Вун галачиз къекъвез жедач,
Ви деринра гьатнава чун...

Зи хайи ч1ал!
Зи хайи дидедин ругь хьиз,
Вун тахьайт1а, етим я чун...
Вун дагъдин къайи булах хьиз,
Кьил виневаз хуьда за Вун...

Зи хайи ч1ал!
Вун рик1евай хажалат я,
Гьар лезгидин жигердавай.
Муьгьуьббатдин экуь варз я,
Гьар ивидин дамардавай.

Зи хайи ч1ал!
Вун вирт хьиз лап ширин я заз,
Мулдин цуьк хьиз дагъларавай...
Са аманат язва вун чаз,
Лезгияри дамахзавай.